Az Elan termékcsalád csodás cirkáló- és versenyjachtok sokasága, amely vonzó a professzionális és amatőr vitorlás legénységeknek, valamint a vízen nyaralni szerető családoknak.  

Az Elan termékpalettájának alakulását már a 90-es évek közepe óta verseny-cirkáló vitorlások tökéletesítés jellemzi. Ennek a különleges kategóriának a maximalizálásában nagy szerep hárul a Humphreys Yacht Design-ra, amely közel 30 éve felel az Elan vitorlások tervezéséért.

Az együttműködés az Elan 295 megálmodásával indult a 90-es években. Ez rögtön olyan kiváló lett, hogy azóta is minden Elan vitorlást Rob Humphreys design filozófiája határoz meg. Az az újszerű megközelítés a 60/60 elv, melynek implementációja hatalmas szerepet játszott a verseny-cirkáló vitorlás kategóriát népszerűségének növekedésében! A 60/60 elv biztosítja, hogy akár a verseny, akár a cirkáló felhasználás felől közelítünk egy Elan vitorláshoz nem érzünk kompromisszumot, a vitorlás 60%-ban, azaz döntő súlyban az épp aktuális felhasználásra termett. Azaz,  verseny körülmények között – mikor a tulajdonos hajó nyilvánvaló versenygyőzelmi potenciáljára összpontosít – , akkor azt érzi, hogy hajó design, több mint 60%-ban ezt a célt szolgálja. A verseny végeztével, mikor újra a cirkáló kvalitások fontosak, a hajó nem egy kellemetlen rohanógép, hanem megfelelő komfortot biztosít ahhoz, hogy a tulajdonos joggal érezze, hogy a hajója több mint 60%-ban cirkáló. A 60/60 elv megvalósításának köszönhetően az Elan vitorlások birtoklása és használata valóban unikális élmény!

Igazi életérzés

Elan Hajók a Kékszalagon! Az átlagosan 600 résztvevős magyar vitorlás tókerülő verseny meghatározó szereplője volt már az Elan E4! Egy 140-160 km-es navigációs verseny – a partok érintése nélkül – nagy figyelmet, hajós felkészültséget, vitorlázó tudást és egész embert kíván, ezért tökéletes partnerek az Elan hajói ebben a versenyben, hisz tervezésüknél alapvetően a sportra használhatóság irányította a Humphreys Yacht Design tervezőit. A tökéletes érzést pedig a Pininfarina által tervezett belső tér adja.
Az Elan vitorlásai az Adrián és a Balatonon is tökéletesen kihasználhatók, legyen az ember a vitorlás sportág sebességének szerelmese, vagy a hétvégi családos lavírozások nagy rajongója.

A fentiek ismeretében nem véletlen, hogy az az Elan termékcsalád olyan cirkáló- és versenyjachtok sorozata, amely a professzionális és amatőr vitorlás legénységek és a vízen nyaralni szerető családok számára egyaránt vonzó alternatíva. 

A szakértő közönség nagyra értékeli a vitorlás hagyományok tiszteletével ötvözött modern technológiát, a nagyközönséget pedig elbűvöli eleganciájával és stílusos megjelenésével.  A vitorlás társaságok – legyen az tapasztalt vagy kezdő – így a vitorláson töltött idő minden pillanatát élvezhetik, mind az út során mind a célállomás kikötőjének kényelmében! Egyes tulajdonosok számára az Elan az első jacht tulajdonlást, vagy a közvetkező lépcsőfokot jelenti, míg mások számára ez minden, amire valaha is vágytak. 

Azok számára akiknek a cirkálók kvalitások fontosabbak, azok számára az Elan Impression sorozat a megfelelő választás. Ezen sorozat esetén, az impresszív csúcs sebesség inkább csak bónusz, a fő cél a dekk és a kabin kényelme, valamint a nyugodt cirkálás volt.

Mesébe illő luxus beltér

Best Family Cruiser Nominee: Elan Impression 43 Eyes Top US Yachting Award

Cruising World’s Boat of the Year Nomination Positions the Elan Impression 43 as a Leading Family Cruiser in America